Egyéb,  Tejszines torták

Napocskás torta- mézes szilvapálinkával és tavaszi díjat is kaptam ám:)

Ezt a kis könnycsepp alakú tortát az óvodánk alapítványi báljára készítettem. Az ovi jele a napocska, ezért lett a díszítés színeiben és formájában ilyen ( még készült másik két torta is erre az estére- később posztolom azokat is).
A torta alapja 23 cm-es formában sütött kakaós piskóta, melyet negyedekre vágva kell összeforgatni (sajnos nem csináltam fázisfotókat, valamelyik blogger társamnál már láttam a készítéséről fázisfotókat, ha megtalálom belinkelem ide).
Igazából a krém ami említésre méltó ebben a tortában – na nem kell nagy dolgokra gondolni-sima vaníliás krém lett megbolondítva egy “felessel” :)))
Lássuk a krémet:
1 l tejben felfőztem 3 cs. vanília pudingot+ 9 ek cukor keverékét, ehhez adtam egy flakon Oetker vaníliaaromát (eszencia híján), majd 30 dkg margarinnal tettem töltésre alkalmassá, és még 2-3 dl felvert tejszínnel tettem bársonyosabbá.
Mikor ez jól összeállt (némi hűtés után) kivettem a kb. 1/3-át, ehhez adtam 1/2 dl ágyas mézes-szilvapálinkát, és ezzel töltöttem a tortát.
A pálinka kellően ellazította így a krémet, nem mertem bevonni fondanttal, inkább csak laza tejszínes díszítést kapott.
DÍJESŐ
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem kedves blogger társaimnak, hogy a tavaszi díjesőből nekem is szántak egy-egy virágot:)
A szabályzat a díjjal kapcsolatban:
A szabályzat nagyon egyszerű ,kell írni egy bejegyzést a díjról ,meg kell köszönni,be kell linkelni annak a nevét akitől kaptad, és tovább kell adni 10 kedvenc blogger társadnak.

Én mindenkinek tovább szeretném adni akiket olvasok, azaz
(a linkeket a jobb oldali sávban, akiket olvasok cím alatt megtaláljátok):

Kiskukta
Mummy
Gál Edith
Gesztenye
Picez piciaz
Anyatigris
Dia és a konyha
Ditta
Farkas Vilmos
Adryenn
Kricky
Angi
Petra
Cakeni
Limara
Pixie Pie
Hobbycukrász
Lenke

Tudom, hogy ez több mint 10…..de egyszerűen nem tudok dönteni:)
Fogadjátok sok szeretettel- egy virtuális baráti ölelésem kíséretében!!!



5 hozzászólás

Szólj hozzá