Fondantos torták

Laptop


Ez a torta szintén az unokatestvéremnek készült, mivel mind a két testvér februári, így egy összevont szülinapi ebéd keretében volt a köszöntés. A másik a foci torta volt, ami szintén ide készült.
Szenvedélye és munkája a számítógép, amit először kinyitott formában szerettem volna elkészíteni, de aztán lebeszéltem magamat róla, mivel 60 km út állt a torta előtt.
Ezért aztán egy kis csellel megtudtam a saját laptopjának márkáját -hogyha már csukott, legalább ez utaljon az eredetire 🙂
Feketét azért nem akartam csinálni, mivel a fekete szín eléréshez igen sok ételfesték és széntabletta szükségeltetik- nem akartam nekik bajt utána.
Ezért inkább maradtam a szép fehér színnél, még jó, hogy már ilyen színben is kapható:)
A tortáról: két kakaós piskóta lap között csokis ganache van, amit unideccel burkoltam. Ez volt első találkozásom ezzel a burkolóanyaggal- amit még Krickytől kaptam a blogszülinapi buliján, ezúton is köszönöm, most életmentő volt- ezért nem volt tapasztalatom még vele.
Sokkal-sokkal könnyebb vele burkolni, sarkokat kialakítani mint házi fondantból.
Viszont ami hibát vétettem, hogy túl vékonyra nyújtottam és a nyújtódeszka mintája megmaradt a burkolatban, amit már semmivel sem tudtam orvosolni aztán. Azt hiszem nem ez volt az utolsó próbálkozásom az unideccel, nagyon jó ezzel dolgozni (már a viszonteladóját is felhajtottam).
Nem ez a legsikerültebb tortám, de az ünnepeltnek tetszett és ízlett, és ez a lényeg.