Fondantos torták

Akusztikus dobgitár

Egy akusztikus dobgitárt kérték tőlem, amely elkészítéséhez profi segítségre leltem Anyatigrisnél. (ITT) 3 bejegyzésen keresztül mutatja be hogyan is áll össze a torta. Köszönet érte.
Nálam annyi volt a különbség, hogy nem elektromos gitárt kellett készítsek, hanem akusztikusat, de ez csak a formájában jelent különbséget, az elkészítés módjában nem sokat.
Először én is a neten keresgéltem gitár minta után, majd kartonra lerajzoltam a testet és a szárat amit kivágtam piskótából és töltöttem meg,majd kívülről vontam be krémmel, egy éjszakára dermedni hagytam és másnap burkoltam. A gitár testéhez 3 lap piskótát a szárhoz viszont csak két réteget használtam, hogy meglegyen az akusztikus gitárra jellemző méret.

Készítettem hozzá 9 tojás + 6 víz aránnyal kakaós vizes piskótát egy jó nagy téglalap alakú tepsiben, amit 3 felé vágtam.
Ismét Cakeni erdeigyümölcsös krémje került belülre, kívülre pedig 1 cs. málnás puding 3 dl tejben felfőzve, majd 10 dkg margarinnal feljavítva.
Itt követem meg Cakeni receptjét, mivel az előző posztomban úgy véltem legközelebb elég lesz 1 cs. zselatin is a krémbe. Hát kérem nem lett elég. Most 1,5 cs. (20 gr-os) zselatin kellett bele, hogy meglegyen a kívánt tartása, viszont cukorból ismét kispóroltam egy keveset.

4 hozzászólás

Szólj hozzá