Krémes torták,  Mandulás

Mozart torta


Nagylányom 14. születésnapjára olyan tortát kerestem amiben marcipán van, de nem borításként szerettem volna, hanem belülre. Ekkor találtam rá erre az isteni finom tortára. A 10 ujjunkat megnyaltuk utána…….:-)
Kezdők is bátran fogjanak neki.

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához


Piskóta:
7 tojás + 5 víz aránnyal kakaós piskótát (ITT) sütök, majd ha kihűlt 3 felé vágom

Krém:
6 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál liszt
3 dl tej
20 dkg vaj
1,5 flakon zöld színű mandulaaroma
marcipán massza kb. 25-30 dkg
0,5 üveg nutella

Díszítés:
10 dkg étcsokoládé, 0,2 dl tejszín

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon megsütöm, jól kihűtöm, majd 3 lapra vágom.

A krémhez az egész tojásokat elkeverem a cukorral, vanília kivonattal, liszttel, mandulaaromával, felöntöm a tejjel és kis lángon állandó keveréssel besűrítem. Hagyom kihűlni.
A puha vajat habosra keverem 2 evőkanál porcukorral és beledolgozom a főzött krémet.


A marcipánt porcukron fél centi vékonyra nyújtom és a tortaforma alja mentén kivágom a kört belőle. A nutellát üvegestül, egy kis lábosban, meleg vízben folyósra melegítem.
Az egyik piskótalapot megkenem vékonyan a zöld krémmel, utána ráborítom a marcipánlapot, picit lenyomkodom. Megkenem a folyós nutellával és beteszem a hűtőbe 30 percre. Erre jön a következő piskóta lap, majd zöld krémréteg végül a 3. piskótalap, majd a maradék krémmel kívülről is átkenem.


Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, egy pici lyukú zacskóból csokidíszeket rajzolok egy darab sütőpapírra és beteszem a mélyhűtőbe szilárdulni. A maradék csokival becsíkozom a torta tetejét, a díszeket a habrózsákba nyomom.

2 hozzászólás

Szólj hozzá