Karamell,  Krémes torták

Karamelles málnamousse torta karamelles macaronnal/ Caramel raspberry-mousse cake with caramel macaron

Hú cifra neve lett ennek a tortának nem mondom. Jól meg is dolgoztam vele 🙂 Kisfiam 11. születésnapjára készült még a nyáron. Minden kívánsága benne volt………bízom benne.

Ne legyen rajta icing, legyen benne gyümölcs és karamell, de ne legyen túl édes sem………….ja és nagyon szép legyen. Csupán ennyi kívánsága volt a tortájával kapcsolatban. Semmiség volt az egész 🙂

Eszembe jutott , hogy EZ a méltán nagy sikerű tortám majdnem minden kritériumnak megfelel. Csupán a kókuszkrémet kellene lecserélni valamire. Törtem a fejem milyen gyümölcs illene a karamellhez. Aztán a málna mellett döntöttem, mivel a fiam egyik kedvence (kié nem? ).

Karamelles málnamousse torta karamelles macaronnal

23 cm-es formához (12 szelet)

Piskóta: 2 lap- enyhén karamelles piskótalap (2 ek liszt helyett 2 ek. karamell pudingpor)

Karamellkrém: Ezt érdemes előző nap elkészíteni, hogy jó sűrűre összeálljon!

Hozzávalók: 180 gr. cukor, 300 ml meleg tej, 1 cs. kamarell ízű pudingpor

A cukrot szép aranyszínűre karamellizálom, felöntöm a meleg tejjel (óvatosan!), majd megvárom míg a cukor feloldódik a tejben. A pudingport egy egészen pici tejjel simára keverem és besűrítem vele a tejet. Kihűtöm. Másnap felhasználás előtt kézi habverővel fellazítom.

Málnamousse: 400 ml zsíros tejföl, 10 dkg málna villával összetörve+ 10 dkg apróra vágva, 1 citrom reszelt héja és leve, 3 ek. édesítőszer, 20 gr. étkezési zselatin, 3 dl zsíros állati tejszín

A zsíros tejfölt kikeverem az édesítővel és a citrommal. A zselatint elkészítem a tasakon leirtak szerint, azt is hozzáadom.

A zsíros, jól lehűtött tejszínt 3 ek. porcukorral (édesítővel) kemény habbá verem és bele forgatom a tejfölbe.

A málna egyik felét villával pépesítve adom az alaphoz, a másik felét félbe-negyedbe vágva szintén bele forgatom. Hűtőben kb. 30 perc alatt a zselatin megköt és tölthetjük a tortába.

A torta összeállítása:

A  tortagyűrű aljába teszünk egy lap piskótát, arra az összes málnahab, majd lezárjuk a másik lap piskótával. A felső lapot vékonyan megkenjük a karamellkrémmel. Mehet a hűtőbe pár órára összedermedni.

A maradék kamaramellt habzsákba tesszük, és kidíszítjük vele a torta tetejét. Én még extrának sütöttem macaront is, hogy teljes legyen a boldogság 🙂

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

 

Karamelles málnamousse torta karamelles macaronnal/ Caramel raspberry-mousse cake with caramel macaron bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva