Gyors,  Gyümölcsös,  Krémes torták,  Mákos

20 perces gyümölcstorta (meggyes-mákos)

A vasárnapi ebéd készen van, de kellene valami gyors süti is desszertnek.  Akkor legyen egy gyors gyümölcstorta, amit édesanyám is sokszor készített nekem, bevallom én még soha.

 

Pedig pofon egyszerű………gyors ebéd utána desszertnek kiváló. De azért vigyünk bele valami kis csavart, mert úgy klasszikusan snassz lenne 🙂 Aki ismer az tudja rólam, hogy mák fun vagyok. Nem is kérdés, hogy mák is legyen benne főleg, hogy most érkezett otthonról friss szállítmány.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20 perces gyümölcstorta (meggyes-mákos)

Piskóta: 3 egész tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 7 dkg olvasztott vaj, 1 ek. darált mák

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a cukrot és fényes habbá verjük. Ezután kézi habverőre váltunk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, óvatosan belekeverve  a habba. Mehet hozzá az olvasztott vaj, közben keverve simára. A liszthez adjuk a mákot és a sütőport. Mehet ez is a habba.

A gyümölcstorta formát alaposan kivajazzuk-lisztezzük, beleöntjük a piskótát.

Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sül. Tűpróba! Kihűtjük.

Közben amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet.

Mákos-vaníliás krém: 0,5 l tej, 4 ek. cukor, 1 cs. főzős vanília puding, 1 kk. vanilia paszta, 3 ek. darált mák

Tegyük fel a tejet forrni adjuk hozzá a vanília pasztát. Közben a vanília pudingot a cukorral keverjük simára. Ha felforrt a tej adjuk hozzá a pudingot és a szokásos módon főzzük sűrűre. Ha készen van adjuk hozzá a mákot, és hűtsük ki az egészet.

Ha minden kihült akkor a kifordított piskótára öntjük a mákos krémet, kidíszítjük magozott meggyel (ezt megszórtam fahéjjal is). Aki szereti tehet még rá gyümölcs-zselét is, én most ezt elhagytam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ui: Az a fura rózsaszín a torta tetején egy kis maradék túrós krém volt……….csak a “nem dobunk ki semmit” elvén az is rákerült 🙂

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!