Cupcake,  Muffin

Cappuccino cupcake

Kávé, és még kávé ebben a finom cupcake-ben. A gyorsan finomat kategória, és ami a legjobb benne, hogy semmi extra hozzávaló sem kell hozzá.

Gyors vendégvárónak, vagy csak úgy hétvégére a vasárnapi ebéd után bármikor jöhet.

Ezeket mondjuk én éppen a március 15. témáját feldolgozó, amatőr színházi előadás utáni beszélgetős-teázós ismerkedős estre vittem. A visszajelzések szerint gyorsan elfogyott…………én csak már a hűlt helyét láttam 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cappuccino cupcake (15 db)

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 12,5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 2 ek. instant kávé, 1 cs. sütőpor, 1/2 tk. szódabikarbóna, 1 ek. kávélikőr (nálam rum).

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és azzal is kihabosítjuk. Mehet hozzá a többi hozzávaló, és az egészet simára keverjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A 12 db-os muffin tepsibe papírkapszlikat helyezünk és megtöltjük őket 2/3 részig. Nekem 15 db lett ebből az adagból.

20-25 perc alatt megsülnek. Tűpróba!

Kávés krém:

1 cs. tiramisu (tejszín ízű) pudingpor, 4 ek. cukor, 3 dl tej, 1 ek. instant kávé, 20 dkg mascarpone

Felteszek forrni 3 dl tejet. A pudingport a cukorral és a kávéval valamint egy pici tejjel simára keverem, majd a felforrt tejben sűrűre főzöm. Kihűtöm.

Ha kihűlt gépi habverővel fellazítom és kanalanként hozzáadom a mascarponét, és a habverővel szép egynemű krémmé keverem. Habzsákba töltöm és a muffinok tetejére adagolom.

Tipp: ha épp nincs mascarpone otthon, akkor 2 dl keményre felvert tejszínnel is nagyon finom lesz a krém.

Én még a muffinok közepét a képen látható kis szerkezettel ki is vettem és oda is nyomtam a krémből. Ha nincs ilyenetek akkor előfordulhat, hogy sok lesz a krém…………de sebaj elkanalazgatható magában is 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá