Apró sütik,  Gyümölcsös

Blueberry tart (Áfonyás kosárka)

Játszani jó…és milyen régen nem játszottam. Igen a SAD (Süss! Alkoss! Díszíts!) játék 31. fordulója zajlik épp Lillánál, melyre most én is jelentkeztem. Igazából a téma fogott meg…….na meg azok csokoládék nála 🙂

Na de ne kanyarodjunk el a játéktól. Lilla a következő témát találta ki most számunkra :

“Utazzunk el, ha csak a desszerteken keresztül is, bárhová. Még tart a tél, de talán ilyenkor a legjobb kicsit álmodozni, és gondolatban elrepülni valami távoli tájra. Arra kérlek tehát benneteket, hogy csukjátok be a szemeteket, és képzeljétek el, hova utaznátok, ha bárhova mehetnétek. Vagy idézzétek fel egy számotokra kedves utazás emlékét. Ha külföldön éltek, gondolhattok arra is, mit szerettek a legjobban azon a helyen, ahol most éltek. Aztán keressetek hozzávalókat, vagy egy konkrét desszertet, ami arra az országra, helyre a legjellemzőbb, vagy, ami nektek a legjobban tetszik, és készítsétek el. Engedjétek szárnyalni a fantáziátokat. Néha elég egy kis kreativitás, és máris kiszakadhatunk a szürke hétköznapokból. ”

Nos én elutaztam. Sőt mi több itt is élek. És amióta itt élek tervezem, hogy valami igazán angolos sütit alkossak házilag is. Tehát adott volt a téma, a recept azonnal szembejött velem, mi meg jól megettük az összeset 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Áfonyás kosárka (kb. 30 db)

Linzer alap, melyből a képen látható fólia kapszlikba köröket szúrunk ki egy nagyobb pohár (pogácsa szaggató) segítségével. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket, de csak épp szint kell kapniuk.

Krém: 4 egész tojás, 60  gr. porcukor, 25 gr. liszt, 250 ml tej, 2 ek. kukoricaliszt

A tojásokat a cukorral verjük fel. A tejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, a kukoricalisztet (étkezési keményítővel helyettesíthető), majd a tojásos keveréket és főzzük sűrű krémmé. Hűtsük ki.

A kihült linzerkosárkákat megtöltjük a kihült krémmel, majd áfonyával díszítjük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapasztalat: Nekem igen ízetlen volt az összhatás. Nem tudom, hogy a saját linzertészta tette-e, mert az eredeti recept boltit ír, vagy valamit nem csináltam jól. Esetleg a recept nem volt jó.

Bevallom őszintén én feljavítottam a krémet egy kevéske felvert tejszínnel, és vaníliával.

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá