Gyors,  Gyümölcsös

Könnyű narancsos sütike

Amennyire gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Isteni illata van a friss narancstól. Kicsit felcicomázva még az ünnepi asztalra is szívesen tenném a sok nehéz sütemény mellé, egy kis könnyedségnek.

Én a gyerekeknek pakoltam belőle az ebédes táskába.Az ebédnél egy asztalnál ülő gyerekek megkérdezték tőlük, hogy  : Hol lehet ilyet venni?

A gyerekeim pedig büszkén válaszolták, hogy : Sehol, ezt az Anyukám sütötte!

Én pedig örömmel zsebeltem be az elismeréseket 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Könnyű narancsos sütike

 

Hozzávalók:

4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 8 dkg olvasztott vaj, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 narancs leve és héja

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a narancs héjat és levét, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet.

Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett sütőformába(nálam őzgerinc) öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

Miután elkészült, porcukorral megszórjuk. Ha ünnepibbé szeretnénk varázsolni akkor porcukorból és citromléből kevert mázat csurgathatunk rá, és valami szép szórócukorral megszórva máris szép éke lesz az ünnepi asztalnak.. Tálalhatjuk valamilyen öntettel, gyümölcsízzel is (narancslekvár).

 

TIPP: Az eredeti receptben citrommal készül, de lime-al is el tudnám képzelni. Legközelebb még egy maréknyi kandírozott gyümölcsöt is fogok szórni a tésztába. Bátran, ízlés szerint variálhatjuk az ízeket.

A receptért köszönet KicsiVú-nak

Szólj hozzá