Gyors,  Sütés nélkül

Tiramisu- az igazi

Valahogy kellett……olyan régen nem volt. Igen-igen, a tiramisuról beszélek. Aki egyszer kóstolt igazi tiramisut az utána egészen biztosan imádni fogja. Kávés, könnyed, igazi ínyencség……..és mindezt fél óra munkával 🙂

Azt hiszem nem kell több indok hozzá.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tiramisu

20 x 30 cm magas peremű tepsi vagy yenai

Hozzávalók:

250 gr babapiskóta

a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé, 2 ek. édesítőpor, 1 ek. rum (vagy 1 üvegcser aroma, ha gyerekek is eszik)

a krémhez: 500 gr mascarpone, 6 egész tojás, 3+1 ek. édesítőpor, holland kakaópor

Főzzünk le presszókávét (vagy ha instantot használunk akkor erősebbre készítsük), összesen 3 dl legyen. Adjunk hozzá 2 ek. édesítőszert (vagy 3-4 ek. cukrot), és a rumot (vagy aromát). Tegyük félre hülni amig a krém elkészül.

A krémhez válasszuk szét a tojásokat. (Mivel nyersen használjuk alaposan mossuk meg, és csak biztos forrásból származó ,friss tojást használjunk!)

A sárgáját 3 ek. édesítőporral keverjük fehéredésig. A tojások fehérjét vejük kemény habbá, majd a végén adjunk hozzá 1 ek. édesítőport is.

A sárga részhez kis adagokban adjuk hozzá a mascarponét, közben folyamatosan habverővel verjük amig szép egyneműek lesznek. Most adjuk hozzá a tojásfehérjét is,és keverjük szép lágy levegős állagúra itt már csak kézi habverőt használva.

Összeállítás:

A tepsi aljába kerül egy réteg kávéban megáztatott piskóta, arra a krém fele. Ezt szórjuk meg cukrozatlan (holland) kakaóporral teaszűrőn át, majd jöhet a második réteg áztatott babapiskóta, és a krém, majd ismét a kakaópor.

Most jön a dolog legnehezebb része: egy éjszakára, de legalább 4-5 órára a hűtőben állni hagyjuk.

 

Tipp: ha félsz a nyers tojás használatától, ÍGY ellenőrizheted, hogy elég friss-e.

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

 

 

Szólj hozzá