Csokis,  Sütemények

Csokis-túróspite

Nagyon finom………csokoládé, túró van benne és még pite is 🙂
Kell ennél több a boldogsághoz? Na jó, egy forró cappuccino még jöhet mellé.
Komolyan, nagyon ott van,  nincs vele sok baj de tényleg.

Amire figyeljetek az a sütési idő.Én itt követtem el a kezdő háziasszonyok hibáját, és a recept szerinti sütési időre hagyatkoztam anélkül, hogy megszurkáltam volna. Ehelyett kikaptam a sütőből, és hagytam is hűlni ezáltal a közepe lágy maradt és nem tudtam szépen szeletelni.
Konkrétan pocsék fotók vannak róla, de mivel nagyon finom megmutatom Van ilyen is no.
Csokis-túróspite
20 cm piteforma
 
A tésztához: 
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárga, 1 kk. sütőpor, 2 dkg cukrozatlan kakaó
A kézmeleg vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a kakaót, és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
 
A töltelékhez:
50 dkg túró, 10 dkg tejföl, 15 dkg cukor, 1 cs. főzhető vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja , 1/2 citrom leve, maréknyi csokicsepp
 
Az összes hozzávalót (a csokicsepp kivételével) botmixerrel krémesre dolgozzuk. Elővesszük a tésztát, két részre osztjuk, és a pitetálnál kicsit nagyobbra nyújtjuk őket. Az egyiket beletesszük a piteformába aljába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. Belekanalazzuk a túrókrémet,megszórjuk a csokicseppel majd a tetejére helyezzük a tészta másik felét. A felesleges tésztát lecsipkedjük, majd villával sűrűn megszurkáljuk a pite tetejét, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson. 
180 fokos sütőben,25-30 percig sütjük. Tűpróba!
Kihűtve tálaljuk.

 

Szólj hozzá