Kelt tészta

Nutellás -mogyoróvajas csavart csiga

Ha hideg van nekem szükségem van valami kelt tésztás sütire. Megláttam Barbinál ezeket a csavart csigákat azonnal  neki is láttam.
Most kivételesen nem a saját kelt tésztámat használtam, hanem a recept szerint követtem az utasításokat.
Ez is nagyon finom, könnyed, omlós lett. Igaz nem a leg-kalóriaszegényebb fajta a drága, de néha belefér. Maradt másnapra az iskolások ebéd dobozába is.

 

Nutellás csavart csiga
Hozzávalók:
500 gr. fehér liszt (nálam 200 gr. tk. rozsliszt, 300 gr. fehérliszt), 3 dl tej, 3 tojás sárgája, 3 ek. cukor, 3 ek. étolaj, 1 cs. szárított élesztő, fél üveg nutella és 3 ek. mogyoróvaj
A lekenéshez: 1 db tojás
Elkészítése:
A hozzávalókat a kenyérsütő táljába adagoljuk, arra figyelve, hogy alulra a folyékonyak, arra liszt, majd legfelülre az élesztő kerüljön. (Ha kézzel készítjük Barbinál pontos utasításokat találtok hozzá)
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a felét megkenjük alaposan nutellával és arra a mogyoróvajjal is. (Így kevésbé lesz édes a végeredmény.)
Ezután az üres tésztarészt áthajtjuk a másik felére, csíkokat vágunk (pizzavágóval), majd a csíkokat megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, meghajtjuk a csigákat belőle.
Ezután még fél órán át hagyjuk őket kelni (meleg helyen), lekenjük egy felvert tojással, aztán irány a sütő.
180 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sülnek.

Szólj hozzá