Csokis,  Diós,  Gyors

Brownie- dióval és kínai ötfűszerrel

Ezer éve ki szeretném próbálni a browniet.
Tettem is már rá egy gyenge kísérletet réges-régen, de akkor egy  sima csokis, ráadásul száraz sütit kaptam, nem igazán azt amit elvártam tőle.
Aztán szembejött a Gyömbér. hu oldalán ez a recept, és fotó………és úgy döntöttem megér még egy misét a történet. És igazam lett…….ez a tuti recept.
Annyit változtattam rajta, hogy az epret dióra cseréltem, és egy picike kínai ötfűszert is varázsoltam bele…….no csak a pikantéria kedvéért.

Brownie- dióval és kínai ötfűszerrel
Hozzávalók: 
150 gr jó minőség  (legalább 60%-os étcsokoládé),  150 gr tejcsokoládé, 250 gr vaj felkockázva, 325 gr (nád) cukor, 4 tojás, 140 gr liszt, 50 gr holland kakaópor, 2 marék dió, 1 tk. kínai ötfűszer
Elkészítés:
A kétféle csokoládét, vajat és a cukrot olvasszuk össze egy lábosban (esetleg vízgőz felett), időnként megkeverve, nehogy odakapjon. Ha szépen egybeolvadtak, vegyük le a lángról. A tojásokat keverjük az olvadt csokoládés masszához, egyesével alaposan eldolgozva benne. A lisztet, a kakaóport és a kínai ötfűszert is hozzákeverjük a masszához.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ebben oszlassuk el egyenletesen a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk a dióval.
180 fokon 25-30 percig sütjük előmelegített sütőben. Akkor jó, ha a közepe ragacsos marad. 

Egy hozzászólás

Szólj hozzá