Cupcake,  Diabetikus,  Muffin

Diabetikus répatorta muffin citromos-fehércsokoládés bóbitával (nem diabetikus)

Húsvétra végre ki szerettem volna próbálni a répatortát, a receptért ki máshoz is néztem volna be ha nem Pixie Pie barátnőmhöz, a Jépatojta van! blog írójához………….a név kötelez alapon:) 
Viszont nem szeretjük a fügét mint az nála szerepel ebben a receptben, ezért konzultáltam Pixievel és megállapodtunk abban, hogy az aszalt sárgabarack lesz a nyerő helyettesítő gyümölcs. 
És, hogy nehezítsünk a feladaton még diabetikussá is kellett varázsolnom Sógornőm kedvéért…………..érte mindent:)
No, az alaprecept igencsak átalakult, kivéve a citromos-fehércsokoládés kencét a tetején.
Diabetikus répatorta muffin citromos-fehércsokoládés bóbitával (nem diabetikus)
Hozzávalók: 
16 db-hoz
3 tojás, 13 gr. sweetab édesítítőpor (DM) vagy az eredeti recept szerinti 13 dkg cukor, 150 ml olaj, 15 dkg sárgarépa lereszelve, 15 dkg tk. rozsliszt, 5 dkg finomliszt, 1 tk. őrölt fahéj, 1 tk. sütőpor, csipet só, 15 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
A tojást és az édesítőt habosra keverem, hozzáadom a többi hozzávalót. A muffin formát kibélelem a papír kapszlikkal, mindegyikbe 1 ek. teszek a masszából és előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon megsütöm. Tűpróba!
Citromos-fehércsokoládés bóbita

Hozzávalók: 
10 dkg fehércsokoládé, 10 ml tejszín,  4 ek. 20%-os tejföl, fél citrom leve
Vízgőz felett felforrósítom a tejszínt, beletördelem a csokit és szépen egyneműre keverem-olvasztom. Kihűtöm. A savójától lecsöpögtetem a tejfölt , a citromot kifacsarom és a kihűlt csokis alaphoz adom őket.
A kihűlt muffinokat ezzel díszíttettem, de amit a Sógornőm kapott arra nem tettem:)

2 hozzászólás

Szólj hozzá