Csokis,  Gyors,  Keksz

Kétszínű keksz a SAD 12. fordulójára

Ismét egy keksz és ismét egy játék.
A keksz akkor is elkészült volna ha nincs a játék, de ha már megfelel a játékkiírásnak miért is ne szálljak ringbe vele?
Egyszerű mint a faék, de azok szoktak lenni a legjobbak, nemde?
A SAD 12. fordulója most a Takarékos Konyha blog írójához került, feladat pedig a süti csavarása volt. Nos én csavartam vagyis inkább tekertem.

Kétszínű keksz

Hozzávalók: 
20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 kg finomliszt (nálam 2/3 rész fehér, 1/3 rész tk. rozsliszt) 1 cs. bourbon vaníliás cukor (nyugodtan lehet duplázni is), 1 ek. holland kakaópor (legközelebb duplázom ezt is)

Elkészítése:
A száraz elemeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a margarint is. Kézzel jól összedolgozzuk, linzer alapú tésztát kapunk.

A tésztát elfelezzük az egyik fele fehér marad, a másikba megy a kakaópor (legközelebb sokkal több vaníliát és több kakaót fogok használni mint amit az alap recept ír, nekem kevés volt benne).

A tésztákat külön-külön vékonyra nyújtjuk, és egymásra helyezzük, szorosan feltekerjük.

Alufóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük. Majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsülnek. (amikor kivesszük még szinte puha a tészta, majd ahogy hűl fogja elérni a keksz állagát).

A recept eredete ITT.

4 hozzászólás

Szólj hozzá