Kókusz,  Muffin,  Túrós

Bounty muffin – A blogkóstoló 6. játékára

Most először van szerencsém játszani a blogkóstoló nevű játékban, ahol az a feladat, hogy a melléd sorsolt blogból süss-főzz valami neked tetszőt. A 6. forduló háziasszonya Babri, aki nekem a receptnapló nevű blogot sorsolta ki, ahol Andi receptjei közül én ezt a bounty muffint választottam.
Andi idén nyáron kezdte el írni blogját, számomra még ismeretlen területre eveztem általa, de legalább gazdagodtam ismét pár izgalmas recepttel.
Egyrészt azért mert a kókusz és a túró bármikor jöhet, másrészt mivel feladat volt az is, hogy kicsit ünnepivé is varázsoljuk az adott sütit, a kókusszal nem volt nehéz dolgom ennek is megfelelni.
PiciJuci: Bounty muffin

 

 Bounty muffin

Hozzávalók: 

Muffinhoz: 5 tojás, 25 dkg cukor (eredetileg 30 dkg), 15 dkg puha vaj, 20 dkg túró, 35 dkg liszt, 5 dkg tejpor, 1 cs. sütőpor, 2 púpozott ek.  tejföl
A töltelékhez: 15 dkg túró, 10 dkg cukor, 6 dkg tejpor, 12 dkg kókuszreszelék, 1,5 dl tejföl
 
A sipkához: a megmaradt  kókuszos töltelék + 2 dl keményre felvert tejszín, 5 dkg olvasztott étcsokoládé, maroknyi kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzá adtam a tojást és ezzel is ól kihabosítottam. Hozzáadtam a túrót, a tejfölt majd a száraz hozzávalókat is.
A muffin formát kibéleltem papírkapszlikkal és 1 ek. tésztát mértem bele, majd erre egy kis golyónyi kókuszos töltelék ment, és lezártam egy kevés tésztával ismét.
Előmelegített sütőben, 160 fokon légkeveréssel 20 perc alatt megsütöttem őket.
A sipkához a maradék kókuszos töltelékhez kevertem 2 dl keményre vert tejszínt és a kihűlt muffinokat ezzel díszítettem. (Lehetséges, hogy nem lesz elég az összes muffinra).
Gőz felett felolvasztottam 5 dkg étcsokit és a krémes tetejű muffinokra (amik ekkor már cupcake-k lettek) csorgattam és megszórtam őket alaposan kókuszreszelékkel.
PiciJuci: Bounty muffin

Tapasztalatok:
Nekem a tészta túl száraz volt, elbírt volna még 3 ek. fincsi házi baracklekvárt is. Nekem a túró-kókusz párosítás nem ízlett igazán, túl szárazzá tette a tölteléket.
Ha nem marad ki a töltelékből,  a sipkákat megoldhatjuk úgy is, hogy a keményre vert tejszínbe óvatosan beleforgatunk 5 dkg kókuszreszeléket és ezzel díszítjük a muffint.

2 hozzászólás

Szólj hozzá