Krémes torták,  Túrós

Gyors túrókrémes torta

Tegnap a facebook oldalamon  megszavaztátok, hogy a mai bejegyzésem ezt a gyorsan elkészíthető isteni túrókrémes torta legyen. =C3=81m legyen!
Talán feltűnt mennyi sok túrós finomság készült nálam, ez pedig csupán a véletlen műve:)
 Igazából az áll a dolog mögött, hogy mostanában szinte minden héten volt valahol akcióban túró, és én mindig vettem 1-1 csomaggal, hogy majd jó lesz valamire:) 
Jó is lett. Hol túrópöttynek, hol túrótortának, hol csak sima túrós csuszaként végezte. 
Most is figyel egy csomaggal a hűtőben, még nem tudom miként végzi:)
No de lássuk a mai poszt alanyát a gyors túrókrémes tortát. az egész művelet nem vesz többet igénybe 1 óránál (+ piskóta hűlési ideje).
PiciJuci: Gyors túrókrémes torta
PiciJuci: Gyors túrókrémes torta

 Gyors túrókrémes torta

Hozzávalók: 
Piskóta: 2 tojásból sült kakaós piskóta 22 cm(12 szelet)  tortakarikában sütve

Túrókrém: 

25 dkg túró
2,5 dl tejszín 
1/2 csomag zselatin 
2 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és lereszelt héja
Elkészítése:
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom lereszelt héját is, jól kikeverjük.
Ezután a zselatint a citrom levében felfőzzük és mikor kihűlt, a túróhoz adjuk. Ezután jöhet bele a keményre felvert tejszínt, ami igazából ízlés szerint adagolható, ki mennyire akarja puhítani a túrót.

Csokimáz:
10 dkg jó minőségű étcsoki
1 dl tejszín
A tejszínt vízgőz felett felforralom, majd beletördelem a csokit (én még egy mogyorónyi vajat is teszek bele, hogy fényesebb legyen), szép egyneműre keverem. Picit visszahűtöm és ízlés szerint a tortára csorgatom, de szét is kenhető egyenletesen rajta.
TIPP: 
Ajánlott a piskótával kezdeni, az nagyon gyorsan megsül. Majd amíg az hűl, készítsük el a túrókrémet,amit majd tegyük hűtőbe, hogy a zselatin megfogja.
Ha kihűlt a piskóta tegyük vissza a tortakeretbe (de ne csaljunk, mert lefolyik a túró róla ha langyos marad) -én még vékonyan megkentem házi őszibarack lekvárral is- majd  tegyük rá a túrót, tegyük vissza a hűtőbe amíg elkészítjük a csokit. Ennyi.
A túróba nagyon finom ha teszünk valami idény gyümölcsöt (nálam őszibarack van benne), de el tudom képzelni aszalt gyümölcsökkel is gazdagítva.  NYAMIKA



3 hozzászólás

Szólj hozzá