Epres,  Gyors,  Sütés nélkül,  Túrós

Epres túrótorta- sütés nélkül…….azaz mikor magunkat lepjük meg szülinapi tortával

Ez a recept nagyjából 12 éve rejtőzik a sajtcetlis dossziémban……….egykori kedves kolléganőmtől származik.
Párszor már elkészítettem, főleg így az eperszezonban szoktam elővenni, mert egy nagyon könnyű-gyors, vendégváró tortát varázsolhatunk mindegy 1/2 óra alatt belőle.
Most az apropót a saját születésnapom adta:)))…………..és már nagyon vágytam a sok burkolt-krémes nehéz torta után valami igazán könnyű, üdítő epres ízre.

Epres túrótorta-sütés nélkül

Hozzávalók:
1/2 kg túró, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 1/2 l tej, 1 cs. zselatin, 50 dkg eper (vagy más gyümölcs) , 1 cs. tortazselé, 1 cs. babapiskóta (vagy egy karika piskótalap)
Elkészítése:
1/ A túrót, a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal összeturmixoljuk, vagy botmixerrel egyneművé dolgozzuk.
2/ A 1/2 l tejben elkeverjük a zselatint, amit mikróban felmelegítünk (nem forraljuk), kissé visszahűtjük és a túrós masszához adjuk, összekeverjük. Egy folyós állagú masszát fogunk kapni, de nem ijedjünk meg szépen összedermed másnapra.
3/ Egy 23 cm kapcsos tortaformának az alját kirakjuk szorosan babapiskótával (bár én most sütöttem alá egy karika piskótát) erre öntjük a túrós massza felét, epret teszünk rá egy laza rétegben, majd a túrós másik felét is ráöntjük, és mehet a hűtőbe dermedni.
4/ Egy éjszakát (de minimum 5-6 órát) hagyjuk dermedni, majd kirakjuk a tetejét szorosan eperrel, amire 1 tasak tortazselét öntünk a zacskón leírtak szerint.

5 hozzászólás

Szólj hozzá