Kelt tészta,  Sajtos,  Sós

Pizzás csiga

Valamelyik este olyan kelt tészta ehetnékem támadt, úgyhogy gyorsan be is készítettem egy adagot a kenyérsütőgépbe, és amíg az dolgozott kitaláltam, hogy most valami sósat kellene készíteni. Körülnéztem mi van hűtőben, és a pizzás csiga mellett döntöttem. Nem bántuk meg:)
A kelt tésztám receptjét ITT olvashatjátok, ettől semmiben sem tértem el, mivel nekem ez nagyon bevált. Ismét a kenyérsütőre bíztam a dagasztást-kelesztést………addig újságot olvastam.
Majd előkészítettem a töltelék hozzávalóit :
1 tubus pizzakrém vagy ketchup ( stréberebbek készíthetnek házi pizza szósz alapot is), oregano, bazsalikom, pizzafűszer keverék, 10 dkg apróra vágott sonka (esetleg gomba, olivabogyó de jó apróra vágva), 15 dkg reszelt sajt.

A megkelt tésztát alaposan kilisztezett deszkára borítjuk, vékonyra nyújtjuk.
Pizzakrémmel megkenjük, ízlés szerint fűszerezzük, és az apróra vágott sonkával megszórjuk. Bármivel is töltjük, jó apróra vágjuk fel, mert különben kiszóródik a szeletelésnél.
A fenti képeken látható módon csigákat készítünk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, aztán hagyunk fél óráig (esetleg még tovább is) meleg helyen pihenni őket.
Hideg sütőbe tesszük őket (amíg melegszik a sütő is kel a tésztánk) és 40-45 perc alatt 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Nekem 18 db lett belőle.

 

Egy hozzászólás

Szólj hozzá