Sütemények

Kinder Pingui- a=E2=80=98la PiciJuci

kinder pingui hazilag-20101014 002

A tegnapi tortánál (lásd előző bejegyezés) megmaradt tejszínhabbal kellett kezdenem valamit, így született meg ez a sütemény- férjem indíttatására.

Ez egy kicsit lebutított verziója (húúú micsoda informatikusan fogalmazok- csak nincs a családban egy belőle?), mert igyekeztem a legegyszerűbb módon megoldani. A tesztüzem (csak, hogy stílusos maradjak) már megvolt.

Egyetlen kifogás volt ellene, hogy miért ilyen magas, hisz az eredeti fele ekkora. Nos, más baja egyetlen sütimnek se legyen soha:)

Aki ragaszkodik az eredeti lapos verzióhoz, az felezze a habréteget.

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojás ,6 evőkanál cukor, 6 evőkanál meleg víz, 2 ek. méz, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:

5 dl tejszín, 1 evőkanál zselatin, 1 kávéskanál vanília aroma

Bevonat:

1 evőkanál olaj, 10 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg csokoládé

Elkészítése

1/ A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, majd a mézet, végül keverjük bele a sütőporos lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

Előmelegített sütőben, 200 =C2=B0C-on süssük ki. Tűpróba! Kihűtjük.

2/ A zselatint kevés vízzel keverjük simára, tegyük be a mikróba amíg felforr, majd hűtsük vissza. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá (a vanília aromát se hagyjuk ki) , 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik be. Verjük jó kemény habbá., majd a kihült mézes piskóták közé simítjuk.

Mehet a hűtőbe pár órára.

3/ Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. =C3=96ntsük a sütinkre, aki szereti az még kókuszreszelékkel is megbolondíthatja a tetejét.

Szólj hozzá